Volim Kršćanstvo!

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Volim Kršćanstvo!

Post Postao/la palivatra » 15 ožu 2011, 17:40

goe je napisao/la:mislim da bi bilo bolje i bolje uocljivo ako bi samo jena Tema bila :idea:
Isus, Sin Božji koji je postao čovjekom, u svojemu je domu u Nazaretu čitao Toru te je naučio moliti, od svoje majke Marije i poočima Josipa, potom u nazaretskoj sinagogi i jeruzalemskom hramu. No na pravi izvor njegovog molitvenog života ukazao je riječima: "Niste li znali da mi je biti u onome što je Oca mojega?" (Lk 2, 49). Njegov odnos prema Ocu na nebesima jest otajstvo u kojemu i nama daje sudjelovati. Doista, naziva ga "mojim Ocem" i "vašim Ocem" (Iv 20, 17).

Evanđelja izvješćuju, osobito Luka, kako se Isusovo djelovanje te njegova muka, smrti i uskrsnuće mogu razumjeti samo ako se ima na umu njegova intimna molitva Ocu. Naziva ga "Abba - Oče", a time izražava kako je Otac uvijek s njime.

Isus se najčešće moli Ocu noću i u potpunoj samoći (Mk 1, 35; Lk 5, 16; 6, 12). U Gecemanskome se vrtu u molitvi prepušta volji Očevoj (Lk 22, 42). Njegove posljednje riječi na križu također su molitva.

Isus nas uči moliti

Naš logični odgovor na jedinstveni značaj Isusove molitve sadržan je u molbi učenika: "Učitelju, nauči nas moliti" (Lk 10, 1). U Očenašu, "na čijoj visini uvijek moramo ostati" (papa Ivan XXIII.), Krist nas uči da Boga zovemo "našim" Ocem, što znači da u našemu srcu Bog uvijek mora živjeti kao - Otac.

Brojni su Isusovi zahtjevi i poticaji da molimo. Smijemo moliti i trebamo moliti. U punoj slobodi smijemo zamoliti Boga za sve što nam je potrebno, pri čemu posljednje mjerilo ima biti Božja volja (usp. Mt 6, 10; 26, 39). Tako molitva uključuje obraćenje našega srca te postaje izričajem naše djetinje vjere

goe
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la goe » 15 ožu 2011, 19:13

branko je napisao/la:E pa to sam ja i govorio palivatri da piše sve o vjeri na jednome mjestu al reka njemu reka ovome stolcu, on opet sve po starom
:lol: E ovo zaista nesto ima sa Stolcom....... :lol:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 15 ožu 2011, 19:40

palivatro hvala ti na ovome, morat ću pročitat još koji put. :roll:

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.