Što ima novog u Drežnik Gradu

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la branko » 28 ožu 2012, 09:57

U Selištu je umro Perica Krizmanić u 79. godini, tata od Mirka... sahrana je sutra na groblju u Drežniku (neznam u koliko sati)

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 29 ožu 2012, 23:21

Jučer je umro Petar Pemper (Pera Pilot) iz Lipovače r.1954.g. kako čujem - iznenada, danas će ga dopeljati a sprovod je (vjerovatno) sutra na geoblju u Drežniku

U Zagrebu je iznenada umro Tihomir Vuković 33g sin Milana i Josipke rođ. Vidoš (poznatija po tome što je uvijek slikala u crkvi prvu pričest, bermu...) sahrana je danas u 16h na groblju u Drežniku.

Mladi ljudi .
Saucesce Obitelji

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 30 ožu 2012, 08:55

A što ćeš moja kuma, takav je život, neko povuče do 100 a neko ode i prije nego se rodi :cry: :cry: :cry:
Jedna baba kod nas imala bliže 100 pa kad pogine neko od derana a ona iziđe do plota pa gleda sprovod pa govori svaki put " Bog je valjda zaboravio za mene kad ovi mladi umiru a ja ostala", al i ona jednom došla na red 8)
A moj susjed Anta Šimić imao 88 godina i svako jutro iziđe pred kuću i gleda u nebo i viče "Bože što me ne uzmeš, moga bi ti čuvat guske" (gore u nebu) :roll:
A jedan drugi pak kad mu se sin napio pa poginuo u saobraćajnoj nesreći a ljudi onako na čuvanju pa komentiraju i većinom kažu "A što ćeš - sudbina - , a on nato onako više za sebe al da i drugi čuju "Ima tu dosta i preko sudbine" 8) 8) 8)

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 02 tra 2012, 22:10

:--sm
branko je napisao/la:A što ćeš moja kuma, takav je život, neko povuče do 100 a neko ode i prije nego se rodi :cry: :cry: :cry:
Jedna baba kod nas imala bliže 100 pa kad pogine neko od derana a ona iziđe do plota pa gleda sprovod pa govori svaki put " Bog je valjda zaboravio za mene kad ovi mladi umiru a ja ostala", al i ona jednom došla na red 8)
A moj susjed Anta Šimić imao 88 godina i svako jutro iziđe pred kuću i gleda u nebo i viče "Bože što me ne uzmeš, moga bi ti čuvat guske" (gore u nebu) :roll: :--sm :--sm :--sm :--sm :--sm :--sm
A jedan drugi pak kad mu se sin napio pa poginuo u saobraćajnoj nesreći a ljudi onako na čuvanju pa komentiraju i većinom kažu "A što ćeš - sudbina - , a on nato onako više za sebe al da i drugi čuju "Ima tu dosta i preko sudbine" 8) 8) 8)
branko ovo je zaista dobro :--sm
Hvala

pat_nick
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la pat_nick » 06 tra 2012, 14:36

ursel je napisao/la::--sm
branko je napisao/la:A što ćeš moja kuma, takav je život, neko povuče do 100 a neko ode i prije nego se rodi :cry: :cry: :cry:
A moj susjed Anta Šimić imao 88 godina i svako jutro iziđe pred kuću i gleda u nebo i viče "Bože što me ne uzmeš, moga bi ti čuvat guske" (gore u nebu) :roll: :--sm :--sm :--sm :--sm :--sm :--sm
branko ovo je zaista dobro :--sm
Hvala
Nije baš
dobro
jer prezime Šimić ne postoji nas...možda špicnamet"Šimin!"

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 07 tra 2012, 01:04

Ma naravno da se radi o Anti Šminom, a ti ga izgleda (dobro) poznaš, odnosno poznavao si ga jer je otišao Bogu na istinu još prije godinu i pol :roll:

pat_nick
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la pat_nick » 07 tra 2012, 19:58

branko je napisao/la:Ma naravno da se radi o Anti Šminom, a ti ga izgleda (dobro) poznaš, odnosno poznavao si ga jer je otišao Bogu na istinu još prije godinu i pol :roll:
Poznavao,ali ne dobro!

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 18 tra 2012, 11:05

branco gdje si :?: :?: :?: :?:

Proljece doslo :?: Zdravlje :?:

Bok

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 22 tra 2012, 18:57

Nakon nešto malo više kiše rijeka Korana konačno je uspjela proteći do Vaganačkog mosta i Stipićevog mlina.

slika

slika

slika

slika

slika

basel

Post Postao/la basel » 23 tra 2012, 17:15

Jurice ova usamljna kuca na litici pripada u Smoljnac'?

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 23 tra 2012, 17:29

basel je napisao/la:Jurice ova usamljna kuca na litici pripada u Smoljanac'?
Tako je.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 23 tra 2012, 17:31

slika

slika

slika

Kratak osvrt na ovo očekujem od Branka !

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 23 tra 2012, 17:38

Da, to je kuća pok. Ive Conjara (Vranjčinog) ima sina koji živi u Petrinji a kuća je slučajno ostala cjela za ovog rata. Inače prvošnji vlasnici Stipićevog mlina su u stvari ti Conjari. Ivin otac (ili djed, neznam točno) je iz Selišta i sredinom 19. st. otišao je u Ameriku, tamo je zaradio nešto novca i kupio je taj mlin a po drugoj priči on je gradio taj mlin a pouzdano se zna da je gradio ovaj most, odnosno kad je on napravio mlin onda je (valjda država ili općina a možda i on) financirala gradnju mosta, Most su zidali neki Dalmatinci a žena od tog što došao iz Amerike im je kuhala, ona se onda trudila da im kuha najbolje što je mogla i imala pa nalegla dosta pilića i svaki dan im pekla pile i hranila ih dobro da i oni budu zadovoljni pa naprave most što bolje mogu, a oni onda njoj govorili da su i oni ljudi sa sela i da se nigdje tako ne hrane nego nek im kuha običnu, prostu hranu a da će oni biti i s tim zadovoljni. Tako se može vidjeti da je taj most zidan od vrlo pažljivo isklesanog kamena i prava je šteta da nije obnovljen. Inače u 2. svj. ratu Njemački avioni srušili su jednu "babku" a poslije su je ljudi vratili natrag i most obnovili al nisu uspjeli baš vratiti svaki kamen na svoje mjesto nego onako otprilike pa bi sad bilo vrlo dobro da se ta "babka" ponovo vrati u originalno stanje.
Poslije su ti Conjari (neznam iz kojeg razloga) prodali mlin Stjepanu (Stipiću) Vukoviću i po njemu je taj mlin (i most) dobio naziv Stipićev mlin odnosno Stipićev most. :wink:

basel

Post Postao/la basel » 24 tra 2012, 12:13

Jurica je napisao/la:slika

slika

slika

Kratak osvrt na ovo očekujem od Branka !

gdje su ovi krizevi :?: Jurice odkud si ovo snimal :?: Lijepa priroda.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 25 tra 2012, 20:23

basel je napisao/la: gdje su ovi krizevi :?: Jurice odkud si ovo snimal :?: Lijepa priroda.
Drežnik Grad, na drugoj slici vidiš lijevo groblje, a desno u pozadini crkvu u Drežniku.

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.