Najave i komentari raznih događanja
Re: Najave i komentari raznih događanja
A moj prijatelju, moš mislit kako ti je to sa tim curičkama, idu na Bermu u crkvu i to bi trebao biti najsvetiji čin silaska Duha svetoga i primanje njegovih darova, dakle trebao bi to biti događaj najdublje skrušenosti, pobožnosti i zahvalnosti, a ono se pretvori u modnu reviju, primjetio sam juče da (neke) paze da prekriju ramena nekakvim velom a dolje skoro u minicama, jedna došla u nekakvim poludimijama, znam da će me sad mnogi napast i reći da po to idem u crkvu, al nikad ne gledam ko je u crkvi niti koliko je na misi, čak ni kad sjedim gore pored Oltara na zadušnici ili čitam, a juče su Bermanice sjedile odmah pored pjevača pa nisam mogao ne primjetit. No molimo se Bogu da Duh Sveti uđe u svakoga, bez obzira kako je obučen, važnije je utvorit srce i dušu pa će onda i Darovi proradit 
Nisi ti vidio, bilo je pozlilo nekom dečku pa su ga nosili van.branko je napisao/la:srećom nije bilo jako vruće pa niko nije pao u nesvjest, što je redovna pojava gotovo svaki put kad je kakva gužva u crkvi, ja sam već navikao na to pa se i ne obazirem.
A to je onda bilo na tvojoj strani, ja sam bio desno, eto vremena se mjenjaju, prije su se rušile cure, sad počeli dečki 
branko je napisao/la:A moj prijatelju, moš mislit kako ti je to sa tim curičkama, idu na Bermu u crkvu i to bi trebao biti najsvetiji čin silaska Duha svetoga i primanje njegovih darova, dakle trebao bi to biti događaj najdublje skrušenosti, pobožnosti i zahvalnosti, a ono se pretvori u modnu reviju, primjetio sam juče da (neke) paze da prekriju ramena nekakvim velom a dolje skoro u minicama, jedna došla u nekakvim poludimijama, znam da će me sad mnogi napast i reći da po to idem u crkvu, al nikad ne gledam ko je u crkvi niti koliko je na misi, čak ni kad sjedim gore pored Oltara na zadušnici ili čitam, a juče su Bermanice sjedile odmah pored pjevača pa nisam mogao ne primjetit. No molimo se Bogu da Duh Sveti uđe u svakoga, bez obzira kako je obučen, važnije je utvorit srce i dušu pa će onda i Darovi proradit
branko je napisao/la:A to je onda bilo na tvojoj strani, ja sam bio desno, eto vremena se mjenjaju, prije su se rušile cure, sad počeli dečki
ursel je napisao/la:branko je napisao/la:A to je onda bilo na tvojoj strani, ja sam bio desno, eto vremena se mjenjaju, prije su se rušile cure, sad počeli dečki![]()
znaci gledao si samo u jednu ....stranu .....
Eh urselinko našto ti misliš
, pjevači(ce) su u desnoj lađi a juče su cur(ic)e bile odmah do pjevač(ic)a, pa sam tako mogao i vidjet sve 
branko je napisao/la:Eh urselinko našto ti misliš, pjevači(ce) su u desnoj lađi a juče su cur(ic)e bile odmah do pjevač(ic)a, pa sam tako mogao i vidjet sve
Slike sa krizme su postavljene na početnoj stranici http://www.rakovica.com ili u fotogaleriji ovdje http://www.rakovica.com/galerija/catego ... -2011.html
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

A nek' se geda i vidi ljepota, sad dok je ima. Kasnije, kad godine i zub vremena učine svoje, onda se niš ne će pokazivati.branko je napisao/la:A moj prijatelju, moš mislit kako ti je to sa tim curičkama, idu na Bermu u crkvu i to bi trebao biti najsvetiji čin silaska Duha svetoga i primanje njegovih darova, dakle trebao bi to biti događaj najdublje skrušenosti, pobožnosti i zahvalnosti, a ono se pretvori u modnu reviju, primjetio sam juče da (neke) paze da prekriju ramena nekakvim velom a dolje skoro u minicama, jedna došla u nekakvim poludimijama, znam da će me sad mnogi napast i reći da po to idem u crkvu, al nikad ne gledam ko je u crkvi niti koliko je na misi, čak ni kad sjedim gore pored Oltara na zadušnici ili čitam, a juče su Bermanice sjedile odmah pored pjevača pa nisam mogao ne primjetit. No molimo se Bogu da Duh Sveti uđe u svakoga, bez obzira kako je obučen, važnije je utvorit srce i dušu pa će onda i Darovi proradit
Nije grijeh gledati, samo se ne smije dirati.
Možda je onom malom bilo slabo od minica i dimija
A ko zna od čega mu je pozlilo
, možda mu je pao tlak
Čitao sam negdje da je jedan toliko obdaren da kad mu se digne dolje - njemu padne tlak gore, jer mu povuče toliko krvi
hm, možda je i kod tog dečka bio isti uzrok nesvjesti
PS. Eto i zato nebi trebalo minice u crkvu
Čitao sam negdje da je jedan toliko obdaren da kad mu se digne dolje - njemu padne tlak gore, jer mu povuče toliko krvi
branko je napisao/la:A ko zna od čega mu je pozlilo, možda mu je pao tlak
![]()
Čitao sam negdje da je jedan toliko obdaren da kad mu se digne dolje - njemu padne tlak gore, jer mu povuče toliko krvihm, možda je i kod tog dečka bio isti uzrok nesvjesti
![]()
![]()
![]()
branco--- sta mislis kako bi u Crkvi izgledalo da Zenske osobe-Celjad.-Ljudi
samo 2-3 Nedjelje ne idu u Crkvu
Tako neka budu sretni da su Mlade osobe u Crkvi a i starije
iako mnogi neznaju razlog svog prisustva u Crkvi kao ni onaj sta te
"BLJUVOTINE" pjeva ispred Crkve i on nezna zasto je tamo.
Bok
Zna on dobro zašto je tamo, zbog love naravno, ne svira džabe neboj se 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Eeeee, al' će bit gužva u čistilištu.
ma neće bit gužva, svi ćemo mi u Raj, Bog je dobar i poznaje on dobro našu, ljudsku narav, i zna da smo nesavršeni, samo nemoj ubit drugog čovjeka, jer je slika Božja, a drugo će se sve oprostit, naravno osim grijesi protiv Duha Svetoga.
Poslije 2. svj. rata kad je u Vagancu crkva minirana i srušena pa su Vagančani išli u Drežnik u crkvu, i bio je postavljen Vaganački oltar u Drežničkoj crkvi lijevo od ulaza i na tom oltaru je bila misa svake treće nedjelje u mjesecu...
a jedna žena žuri sa Vaganca da stigne na misu u Drežnik od silne žurbe nije imala kad ni rubca promjenit kod kuće nego žuri prečicom da što prije stigne da ne zakasni i putem mjenja rubac na glavi, a stari Dupan sjedi pred kućom pod lozom, udrobio palente i mlika pa ide ručat. a ona žuri kraj njegove kuće a on viče za njom: Lagano Jeko skupa ćemo u Raj, a Jeka krili ruke u nebo i viče: A kaki bi to Bog bio kad bi ja i ti skupa u Raj ušli

Poslije 2. svj. rata kad je u Vagancu crkva minirana i srušena pa su Vagančani išli u Drežnik u crkvu, i bio je postavljen Vaganački oltar u Drežničkoj crkvi lijevo od ulaza i na tom oltaru je bila misa svake treće nedjelje u mjesecu...
a jedna žena žuri sa Vaganca da stigne na misu u Drežnik od silne žurbe nije imala kad ni rubca promjenit kod kuće nego žuri prečicom da što prije stigne da ne zakasni i putem mjenja rubac na glavi, a stari Dupan sjedi pred kućom pod lozom, udrobio palente i mlika pa ide ručat. a ona žuri kraj njegove kuće a on viče za njom: Lagano Jeko skupa ćemo u Raj, a Jeka krili ruke u nebo i viče: A kaki bi to Bog bio kad bi ja i ti skupa u Raj ušli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.