Najave i komentari raznih događanja

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Najave i komentari raznih događanja

Post Postao/la Jurica » 25 tra 2011, 18:49

Ma bio na motoru pa usput malo navratio da okinem koju sliku.
Ne razumijem koju sliku, koje kolo, gdje prebaciti?

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 25 tra 2011, 19:04

Vlč. Pecić je stavio sliku di cure stoje 1953.g ispred župnog stana u Drežniku, pa da ju prebaciš ovdje di je ona što si stavio ono kolo isto odande, odi na Uskrsni ponedjeljak i vidjet ćeš

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 25 tra 2011, 19:09

ono kolo ti je tamo u - Drežnik 1964.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 22 svi 2011, 11:01

:--har Jučer je KUD Izvor iz Rakovice gostovao na smotri folklora u Otočcu. Išlo nas je 20-ak i kao i obično bilo je jako lijepo. U Otočac smo stigli oko 16 a mimohod je trebao biti u 17 al počelo grmit i kiša padat pa je mimohod otkazan a mi smo do 18 u školi svirali i plesali sa nekim Slavoncima, meni je taj dio u školi bio veseliji (zbog opuštenosti) nego onaj službeni nastup na bini. Pošto je kiša stala otišli smo pjevajući na trg di je smotra počela oko nešto prije 19h. Bilo je dosta gledaoca a ako se ne varam bilo je 15 KUD-ova pa je potrajalo skoro do 9. Poslije smo imali večeru u hotelu "Zvonimir" i naravno nastavili sa svirkom i pjesmom u dobrom raspoloženju tako da su nam se pridružili i drugi. Kući smo krenuli oko 11 a u Rakovicu stigli nešto iza ponoći. Bilo je to (još) jedno lijepo druženje i zabava i Bože daj da ih bude što više. Sljedeći nastup imamo na smotri u Ogulinu 18. ili 19. Lipnja :--H

Geronimo
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la Geronimo » 22 svi 2011, 15:57

Svaka čast branko, samo nastavi redovno izvještavati o tim raznim događanjima. Ti Slavonci s kojima ste plesali su vjerojatno iz KUD-a "Drežnik" iz Drežnika negdje kod Nove Gradiške čini mi se. A mnogi mislili da je to ovaj naš Drežnik Grad. Nego reci da li znaš što je s tim nastupom "Plitvičkih bećara" kod Rubale ili sam ja nešto promašio pa nisam vidio.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 22 svi 2011, 18:07

Da, bili su ti iz Drežnika kod Nove Gradiške, naravno da smo se odmah zbližili i slikali, a možeš mislit, ja malo popio pa odmah razvezao o povjesti... uh srećom muzika bila glasna i vesela pa me Zora Palijan zvala plesat, inače bi ljude udavio svojom pričom :?
Plitvički bećari su bili kod Rubale u petak 6. 5.(na Đurđevdan) naveče u 8 u toj emisiji, neznam kako se zove, tako da si to propustio.
PS. Danas je bila prva pričest u Drežniku i poslije mise zasvirali su Plitvički Bećari pred crkvom (mislim da je Mirkova mala imala pričest pa su tim povodom došli svirat) al po običaju na samim vratima okrenu svirat "Ljubio sam curicu u šumi na panju, ostala je curica u drugome stanju", velečasni je stajao odmah do mene pa me gura laktom i kaže - ovo je baš Euharistijska pjesma, a ja sam se samo prekrižio :roll: :roll: 8)

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 22 svi 2011, 18:44

branko je napisao/la: Plitvički bećari su bili kod Rubale u petak 6. 5.(na Đurđevdan) naveče u 8 u toj emisiji, neznam kako se zove, tako da si to propustio.
Ma nisu nastupili, razgovarao sam sa Stipom (harmonikašem) i rekao je da je tolika gužva bendova za emisiju da je užasno teško probiti se u emisiju, a kako je prije ljeta još samo par emisija neće sigurno nastupiti u ovom ciklusu, možda na jesen. Još mi je rekao da su snimili jedan svoj spot, ali ga još nisam vidio na Z-1 televiziji.
branko je napisao/la:PS. Danas je bila prva pričest u Drežniku i poslije mise zasvirali su Plitvički Bećari pred crkvom (mislim da je Mirkova mala imala pričest pa su tim povodom došli svirat) al po običaju na samim vratima okrenu svirat "Ljubio sam curicu u šumi na panju, ostala je curica u drugome stanju", velečasni je stajao odmah do mene pa me gura laktom i kaže - ovo je baš Euharistijska pjesma, a ja sam se samo prekrižio
Eh, oko tebe samo grijeh, jadan ti. :mrgreen:

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 22 svi 2011, 19:40

branko je napisao/la:PS. Danas je bila prva pričest u Drežniku i poslije mise zasvirali su Plitvički Bećari pred crkvom (mislim da je Mirkova mala imala pričest pa su tim povodom došli svirat) al po običaju na samim vratima okrenu svirat "Ljubio sam curicu u šumi na panju, ostala je curica u drugome stanju", velečasni je stajao odmah do mene pa me gura laktom i kaže - ovo je baš Euharistijska pjesma, a ja sam se samo prekrižio :roll: :roll: 8)

:--sm :--sm

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 22 svi 2011, 22:33

branko je napisao/la:(mislim da je Mirkova mala imala pričest pa su tim povodom došli svirat) al po običaju na samim vratima okrenu svirat "Ljubio sam curicu u šumi na panju, ostala je curica u drugome stanju", :oops:

Kumunisti su tvrdili da BOG nije stvorio Covjeka --- vec da se Covjek postao od Majmuna------- Ipak je istina da jedan dio tih tz.ljudi ima veliko srodstvo sa
Majmunima----
Taj Covjek uopce nezna sta je pjevao----- :roll: :roll:

:oops: :oops: :oops: sramota

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 22 svi 2011, 22:53

Zna on vrlo dobro što je pjevao, ja sam mu stajao iza leđa a on se pravio da me ne vidi pa je na kraju rekao,praveći se da nezna da sam mu iza leđa: Sad će Branko reći ..bala te pjesma

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 23 svi 2011, 09:02

E moji čistunci. Da nije bilo panjeva u šumi, mnogih od vas i nas možda ne bi bilo. :--b

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 23 svi 2011, 10:07

ma sve je to ok, al baš na vratima od crkve dok raja još izlazi van, ruku na srce, nije lijepo, nisam ni ja nikakvi svetac, i koji put mi dođe da uzmem korbač i bičujem se ko oni redovnici u srednjem vijeku, al brate malo se ipak može pripazit :roll:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 24 svi 2011, 21:00

Ajd vrag se uvam guzio, malo ozbiljnije nešto da napišem (a vi se guzite negdje drugdje :evil:
Danas je blagdan (ako niste znali) Marije Pomoćnice Kršćana, a to je naslov kapele u Selištu Drežničkom, u 17h je bila misa, ja sam prije mise molio krunicu, ipak je Svibanj mjesec posvećen Majci Božjoj i u tjeku su Svibanjske pobožnosti, misu je predvodio vlč. Stjepan Zeba župnik u Korenici, jedan od rijetkih koji propovjeda "iz glave", i vrlo lijepo i nadahnuto je propovjedao da ga je milina bila slušat, a i inače je dobar propovjednik. Bili su još i vlč. Pero Bogut iz Rakovice, vlč. Mile Ivančić iz Zavalja i naravno vlč. Šajfar (Drežnički)kao domaćin. Svirao je Pero Hodak a pjevalo nas nekoliko Drežničkih pjevača (i dobili pohvale :wink: ). Poslije mise u Kripti kapele (ispod kapele ima veliki prostor) nastavljeno je druženje, žene su ispekle masnice i druge kolače, bilo je soka i rakije, i naravno muzika. Svirali su Plitvički bećari i naravno prva pjesma i mac, LJUBIO SAM CURICU U ŠUMI NA PANJU, e alaj ti šipak tebi i pjesmi, a nakon par pjesama (sličnih) - MORAVAC - vezu ga Selišćanke koda su juče došle sa Moravu, vriskaju čulo se do ceste, čak i vlč. Zeba veze li ga veze, al on je Bosanac i nije mu za zamjerit, neko je ovdje lijepo rekao kako se oni povijaju.
Ja nisam ništa rekao, što vrijedi gluvom šapćat a ćoravom namigivat 8)

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 24 svi 2011, 21:47

branko je napisao/la:Ajd vrag se uvam guzio, malo ozbiljnije nešto da napišem (a vi se guzite negdje drugdje :evil:
Danas je blagdan (ako niste znali) Marije Pomoćnice Kršćana, a to je naslov kapele u Selištu Drežničkom, u 17h je bila misa, ja sam prije mise molio krunicu, ipak je Svibanj mjesec posvećen Majci Božjoj i u tjeku su Svibanjske pobožnosti, misu je predvodio vlč. Stjepan Zeba župnik u Korenici, jedan od rijetkih koji propovjeda "iz glave", i vrlo lijepo i nadahnuto je propovjedao da ga je milina bila slušat, a i inače je dobar propovjednik. Bili su još i vlč. Pero Bogut iz Rakovice, vlč. Mile Ivančić iz Zavalja i naravno vlč. Šajfar (Drežnički)kao domaćin. Svirao je Pero Hodak a pjevalo nas nekoliko Drežničkih pjevača (i dobili pohvale :wink: ). Poslije mise u Kripti kapele (ispod kapele ima veliki prostor) nastavljeno je druženje, žene su ispekle masnice i druge kolače, bilo je soka i rakije, i naravno muzika. Svirali su Plitvički bećari i naravno prva pjesma i mac, LJUBIO SAM CURICU U ŠUMI NA PANJU, e alaj ti šipak tebi i pjesmi, a nakon par pjesama (sličnih) - MORAVAC - vezu ga Selišćanke koda su juče došle sa Moravu, vriskaju čulo se do ceste, čak i vlč. Zeba veze li ga veze, al on je Bosanac i nije mu za zamjerit, neko je ovdje lijepo rekao kako se oni povijaju.
Ja nisam ništa rekao, što vrijedi gluvom šapćat a ćoravom namigivat 8)
Moravac?
Kako se to igra?
Što nisu mogli Kukunješće zasvirat?
Pero Hodak,,,hm,,sićan se ,,prije rata ja ga ubjeđivao da Bog postoji a on se sprdao,,,
Dal sad taj viruje?

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 24 svi 2011, 22:01

Obratio se :roll:
bolje reći, svira svake nedjelje (i blagdana) na misi :wink:

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.