Drago i vjera

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Drago i vjera

Post Postao/la branko » 28 ožu 2011, 18:12

Što nam je sa Dragom Palivatrom danas, nema ga 2 dana i već mi fali :wink:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 29 ožu 2011, 08:59

branko je napisao/la:Što nam je sa Dragom Palivatrom danas, nema ga 2 dana i već mi fali :wink:
Pali vatru po Pučaju i,,,eno ga pod Rujom!
He He!
Faljen Isus i Marija!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 29 ožu 2011, 23:02

faljen Isus i mafija :mrgreen:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 30 ožu 2011, 12:46

branko je napisao/la:faljen Isus i mafija :mrgreen:
"Mafija"
Zgodna primjedba!
Ajmo "vako"!
Što misliš o našim velikim Hrvatima,, Katolicima(kak ćeš bona biti veliki Hrvat ak nisi Katolik) koji opljačkaše Hrvatsku?
Ja npr dođem na Misu u Dominikansku crkvu,tamo negdje za rata,svećenik Marijan Jurčević,,,izvanredan(predavao mi na Bogosloviji) dobro govori,,iznenadim se,,u prvom redu sjedi moj direktor,Brusić(INA) a ja ga znam kao užasnog tipa,prepotentan,nemilosrdan prema radnicima,vozi A4 od firme i u privatne svrhe,,,
Ja mislio da je nevjernik,,komunjara,,dok ga ne vidjeh u crkvi!
Što takvi rade u crkvi,,,?Ljudi bez ljubavi prema čovjeku,oni koji vole samo sebe?
Upitah svećenika poslije Mise,on reče"A crkva ti je kao i gostionica,,svakom su vrata otvorena,možda ga Bog dotakne,pa postane ČOVJEK!"
Imamo masu njih koji su "jamili" a u crkvu idu!Koji imaju ljubavnicu,kurvaju se a idu u crkvu!Budale,kao da Bog nezna tko su i što rade!Imamo masu tajkuna koji idu u crkvu!Pijanaca,psovača,(ta išao je i tvoj susjed,Anta,dok je bio živ)
Kod nas bi rekli"Đe će im duša!"
Mafija i Bog nemogu skupa!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la palivatra » 11 tra 2011, 09:49

branko je napisao/la:Zaboravio sam sinoć napisat da je umrla Dragica (Matilda) Špehar iz Čatrnje, mama od Vesne i pok. Ankice, čini mi se da joj se sin zove Jure. Sprovod je sutra na groblju u Drežniku u 15h.
Molimo Boga da joj udjeli pokoj vječni i Raj svijetli za svu tugu i nesreću koju je podnijela u životu.
Ne Jure,,Stipe!Jure je muž-pokojni!

Moj razgovor sa njom,,nakon Ankičina ubojstva!

Sretoh je,,par mjeseci nakon smrti kćerke,,osušila se od tuge,u crnini,,jadna da nemože bit jadnija!
Postavih glupo(klasično) pitanje:"Kako ste!"
A ona kaže"Najgore što se može bit!"
Onda smo pričali od Slunja do Rakovice,(ona je išla do Selišta) i kaže mi,,"Da ima Boga,to se nebi dogodilo!Od tolko dice,što je baš moje moralo biti ubijeno!
Mrzim ga toliko i proklinjem ,da se noću nekad ukočim od mržnje i boli!"
Ja joj kažem"Nemojte proklinjati,to je zlo i uvjek se vraća i na onog koji proklinje.Bog nije htio da se to dogodi niti je to njegova volja,nemate zašto Boga optuživati,zlo nije pod Njegovom kontrolom do neba,!Tamo će bit,na zemlji ne!Zla tamo neće bit!Umjesto da proklinjete i mrzite,molite Boga za ovo dvoje djece koja su vam ostala!A Ankica,pa ona nije mrtva,ona je kod Boga,i vi ćete ju jednom sresti!"
Žena se počela smješiti,,zagrlila me,,"Hvala ti,ti si jedini koji me je istinski utješio!"
Hvala Bogu!Mislim da je On htjeo da joj kažem Njegovu poruku!
Sad su njih dvije ,skupa!
Zadnja izmjena: Jurica, dana/u 11 tra 2011, 22:26, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Prebačeno u prikladniju temu

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 11 tra 2011, 12:19

Inspiracija za moj odgovor njoj "beše" ovo:
Jedan svećenik mi priča:
Imao sam crkvu od tisuće članova,,,,
I onda se dogodilo da je jedan član crkve dobio rak!
Mladić od 22 g,,tek se oženio,košarkaš,ljudina mlada,dva i nešto visok,sretan,uspješan a i dobar vjernik!
I umire od raka!
Ja htjeo doć kod njega a on me zove na Mob i kaže"Ne,još mogu hodat,ja ću doć kod vas u župni ured!"
I ja ga čekam,čujem da netko dolazi,korak po korak,teško hoda, i molim se"Bože,što da kažem utješno ovom mladom čovjeku,JA neznam ali TI znaš!Kakva riječ može biti utješna,ja sam nemoćan!Pa mi imamo u crkvi ženu od 95 godina,ona bi trebala umrijeti a ne on!Zašto on Bože?"
Kad je mladić stigao,ja sam osjetio da mu moram govoriti o vječnom životu,Bog me na to potaknuo,,o tome da je život ipak prolazan,ovaj,,,,ovozemaljski i da svi idemo Bogu ako smo vjernici,prije ili kasnije!Da ne nestajemo,da ne umiremo potpuno,nego se slimo Bogu!"
Kad sam mu to objasnio i rekao mu da" SAD neznamo odgovor ,zašto JA SAD moram umrijeti,neznamo odgovor ali ćemo ga saznat kad k Bogu dođemo,njega ćemo pitat,,On će nam reć!"-čovjek se počeo smiješit,znao je da ima nade,da sa smrti ne prestaje sve,otišao je sretan!Umro je za par dana,ali ja znam da je bio izmiren sa Bogom!
Zadnja izmjena: Jurica, dana/u 11 tra 2011, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 11 tra 2011, 14:32

Ja sam imao iskustvo kliničke smrti, i vidio sam dosta toga, i znam da poslije smrti slijedi velika radost i neizmjerna sreća koja se nemože opisat ljudskim riječima, al vjeruj mi da ponekad padnem u malodušje, i uhvati me strah od smrti, i neka sumnja: Možda to ipak nije bila smrt, možda su to bile samo halucinacije... al onda se opet trgnem (i ošamarim sam sebe) ma kako mogu posumnjat kad sam jasno vidio i doživio sve to, tako da se ne treba čudit ljudima što se plaše smrti nego se divit onima koji vjeruju a da nisu vidjeli :roll:
Zadnja izmjena: Jurica, dana/u 11 tra 2011, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 11 tra 2011, 15:12

branko je napisao/la:Ja sam imao iskustvo kliničke smrti, i vidio sam dosta toga, i znam da poslije smrti slijedi velika radost i neizmjerna sreća koja se nemože opisat ljudskim riječima, al vjeruj mi da ponekad padnem u malodušje, i uhvati me strah od smrti, i neka sumnja: Možda to ipak nije bila smrt, možda su to bile samo halucinacije... al onda se opet trgnem (i ošamarim sam sebe) ma kako mogu posumnjat kad sam jasno vidio i doživio sve to, tako da se ne treba čudit ljudima što se plaše smrti nego se divit onima koji vjeruju a da nisu vidjeli :roll:
Treba vjerovati Bogu!
I to je sve!
Zadnja izmjena: Jurica, dana/u 11 tra 2011, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 13 tra 2011, 22:16

branko je napisao/la:Ja sam imao iskustvo kliničke smrti, i vidio sam dosta toga, i znam da poslije smrti slijedi velika radost i neizmjerna sreća koja se nemože opisat ljudskim riječima, al vjeruj mi da ponekad padnem u malodušje, i uhvati me strah od smrti, i neka sumnja: Možda to ipak nije bila smrt, možda su to bile samo halucinacije... al onda se opet trgnem (i ošamarim sam sebe) ma kako mogu posumnjat kad sam jasno vidio i doživio sve to, tako da se ne treba čudit ljudima što se plaše smrti nego se divit onima koji vjeruju a da nisu vidjeli :roll:
palivatra je napisao/la:Treba vjerovati Bogu!
I to je sve!
Sta je vaznije vjerovati u Boga ili biti vjernik :?:

PS. Necitiraj nesto iz Biblije vec osobno misljenje

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 14 tra 2011, 10:27

ursel je napisao/la:
I to je sve!

Kako to možeš odvojiti?
Ne nazivamo li vjerovanje u Boga vjerom!Vjerovati u Boga i Bogu!
Kako možeš biti vjernik a da u Boga ne vjeruješ?
Objasni!
Možda misliš ono,,"ne vjerujem u Boga ali idem u crkvu i imam sve sakramente!"
Ima i takvih "vjernika" nažalost!

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 30 tra 2011, 09:02

palivatra je napisao/la:
ursel je napisao/la:
I to je sve!

Kako to možeš odvojiti?
Ne nazivamo li vjerovanje u Boga vjerom!Vjerovati u Boga i Bogu!
Kako možeš biti vjernik a da u Boga ne vjeruješ?
Objasni!
Možda misliš ono,,"ne vjerujem u Boga ali idem u crkvu i imam sve sakramente!"
Ima i takvih "vjernika" nažalost!
Cuj suvisna su tu filozofiranja i objasnjenja.
Cim ti vjerujes (nije bitno u sto) TI SI VJERNIK¨!!!!!!
Vjerovati u Boga -vjerovati da postoji neko bice uzrok svih uzroka, to nosis u sebi, to ti daje snagu i uvjerenje da si bice vredno zivota. daje unutrasnju sigurnost , ti nisi samo vjernik "ti znas" da takvo jedno bice postoji.Daje snagu
za zivot u opcim moralin nacelima.
Sve ovisi kako tko definira Boga-vjeru u Boga.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 02 svi 2011, 14:19

Karizmaticni svecenik fra Zvjezdan Linic odrzao je misu u crkvi Gospe Lurdske u Zvonimirovoj ulici. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

"Da su znali!
A na danu suda ćeš govoriti: “... bijah gladan... bijah žedan.. stranac bijah... bijah gol... bijah bolestan... u tamnici bijah...” Kada to, Isuse? “Što god ste učinili... Što god niste učinili... jednome od ove moje najmanje braće, (ni) meni (ni)ste učinili!”

Mi to znamo, Isuse!
Znamo unaprijed, rekao si nam, zapisano je!

Oprosti, Isuse, ako me i danas nije briga hoćeš li ostati negdje zabačen i sam, ostavljen i gol.

Oprosti, Isuse, ako i danas moraš tražiti milosrdno srce da ti netko pomogne u bolesti i nevolji.

Oprosti, Isuse, za sve siromahe svijeta kojima ne mogu pomoći.

Oprosti, Isuse, što nisam siromah, kako bih bio slobodan i čist te sposoban da te prepoznam, da te vidim, da te susretnem. Radujem se susretu s tobom u Božjoj riječi! Vjerujem da je to sakrament ljubavi. Radujem se, Isuse, susretu s tobom u svetom kruhu! Vjerujem da je to sakrament tvoje žive prisutnosti.

Oprosti mi kada se dovoljno ne radujem tvojem pohodu u bratu, bližnjemu, malenome: jer i u najmanjima dolaziš ili bi u njima htio do mene doći! Ne prepoznajem te tada kao sakrament tvoje dobrote. Ne prepoznajem te, Isuse, kako mi u takvim ponudama više daješ nego što ja mislim da od sebe otkidam. Jer za mali čin milosrđa ti mi daješ sama sebe. Uvijek iznenađuješ svojim darovima i opravdavaš onu: Bog se ne da nadmašiti u ljubavi!

Isuse, dobro došao u ovaj svijet! Hvala ti, Isuse, što ostaješ na ovome svijetu među nama!

Isuse, hvala ti što ćemo siromaha imati uvijek među nama. Dobro si nam došao, Isuse"

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 06 svi 2011, 09:42

branko je napisao/la:Što nam je sa Dragom Palivatrom danas, nema ga 2 dana i već mi fali :wink:
Neznam dali znaš,,ako želiš naći neki stih iz Biblije,,zvuči ti poznato a tko će ga iskopati,najlakše je na tražilici napisati Biblija pa traži pa ti se otvoti "Katolici na internetu" e tu možeš sve naći,,svaku pojedinu knjigu!
Probaj!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 10 svi 2011, 09:40

branko je napisao/la:palivatro ne palentaj, aj tamo drži se onih muslimana i svađaj se s njima, nemoj mene tu pilat :?
Beš čojeka koji se nezna šaliti!Ha Ha!
Evo,,kad si već kod Muslimana,,jedan mi prigovorio kako je Isus rekao da nije došao donijet mir nego mač!
>>Evo što sam odgovorio,,jel dobro?
"Recimo,,,mačem su progonili Židovi prve kršćane a kasnije i Rimljani!Mačem su Kršćani- iskorjenjeni gotovo , sa Bliskog istoka i okolo,,mačem ih i danas progone u Egiptu čak a da ne govorim u drugim Islamskim zemljama!Ako bi jedna od osoba Muslimanske vjere prešla na Kršćanstvo,,mačem bi mu sudili ukućani njegovi a da nebi ostali!

Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.” (Mt 10, 32-45). On koji se inače naziva Knez mira proglašuje da nije došao donijeti mir, nego mač. S druge pak strane znamo da je apostolu Petru izričito zabranio upotrebu mača. Isus sam sebi ne proturječi nego nas opet poziva misliti na pravo značenje onoga što govori. Danas očito ne misli na mač kao oružje, nego misli na raspoloženje koje će njegov nauk u ljudima izazvati. Često će biti napeto - kao u borbi s mačem!

Navještanje njegove poruke mira često će izazvati nemir. Mirotvorci će se i za mir koji navještaju morati boriti.

Premda se Isusova vjera od početka navješta obiteljima, on zna da će i u istoj obitelji biti pristaša i protivnika. Je li tu moguć tihi sporazum za izbjegavanje sukoba? Istina se ni za mir ne prodaje. Treba svakom članu obitelji priznati slobodu savjesti, ali ni pred kim od ukućana čovjek se ne smije odricati svoje savjesti. Prava ljubav traži i pruža poštovanje osobnosti, što znači i savjesti i vjerovanja. S tim treba računati i pri sklapanju brakova. Ako je, naime, jednome nešto grijeh, a drugome način ljubavi, ako je jednome zametak svetinja, a drugome lako uklonjiva smetnja - brak je teško održati!

Već je i u pubertetu moguće da ateističko dijete postane vjernik, a vjerničko nevjernik. Roditelji mu moraju dati slobodu, ali mladi mora poštovati zajedničko ozračje obitelji.

Mir među različitima moguć je u poštovanju tuđeg mišljenja, u čuvanju obiteljske sloge, ali uvijek i dostojanstva svake osobe.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 10 svi 2011, 09:47

Na krivom naslovu stavih ovo,,,Jure će obrisat a šteta je jer je dobro pa dajem tu!
Na prigovor nekog Muslimana kako je Isus rekao da je došao donijeti mač a ne mir odgovorih:
(Neke misli sam "ukrao " od Don Živka Kustića)

"Recimo,,,mačem su progonili Židovi prve kršćane a kasnije i Rimljani!Mačem se Kršćani iskorjenjeni gotovo , sa Bliskog istoka i okolo,,mačem ih i danas progone u Egiptu čak a da ne govorim u drugim Islamskim zemljama!Ako bi jedna od osoba Muslimanske vjere prešla na Kršćanstvo,,mačem bi mu sudili ukućani njegovi a da nebi ostali!

Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.” (Mt 10, 32-45). On koji se inače naziva Knez mira proglašuje da nije došao donijeti mir, nego mač. S druge pak strane znamo da je apostolu Petru izričito zabranio upotrebu mača. Isus sam sebi ne proturječi nego nas opet poziva misliti na pravo značenje onoga što govori. Danas očito ne misli na mač kao oružje, nego misli na raspoloženje koje će njegov nauk u ljudima izazvati. Često će biti napeto - kao u borbi s mačem!

Navještanje njegove poruke mira često će izazvati nemir. Mirotvorci će se i za mir koji navještaju morati boriti.

Premda se Isusova vjera od početka navješta obiteljima, on zna da će i u istoj obitelji biti pristaša i protivnika. Je li tu moguć tihi sporazum za izbjegavanje sukoba? Istina se ni za mir ne prodaje. Treba svakom članu obitelji priznati slobodu savjesti, ali ni pred kim od ukućana čovjek se ne smije odricati svoje savjesti. Prava ljubav traži i pruža poštovanje osobnosti, što znači i savjesti i vjerovanja. S tim treba računati i pri sklapanju brakova. Ako je, naime, jednome nešto grijeh, a drugome način ljubavi, ako je jednome zametak svetinja, a drugome lako uklonjiva smetnja - brak je teško održati!

Već je i u pubertetu moguće da ateističko dijete postane vjernik, a vjerničko nevjernik. Roditelji mu moraju dati slobodu, ali mladi mora poštovati zajedničko ozračje obitelji.

Mir među različitima moguć je u poštovanju tuđeg mišljenja, u čuvanju obiteljske sloge, ali uvijek i dostojanstva svake osobe."
Zadnja izmjena: Jurica, dana/u 10 svi 2011, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.