Najave i komentari raznih događanja
Re: Najave i komentari raznih događanja
branco gdje si se izgubil

Ma tu sam kuma, nemožeš vjerovat koliko mi se neda ništa pisat, radim stalno pa kad dođem s posla brže trčim u groblje il nešto oko kuće a naveče moram ranije leć jer radim ujutro od 6 pa moram prije 5 ustat a ako radim popodne onda pak kasno dođem a ujutro bih rada nešto napravit pa jedva stignem i upalit komp. Ovaj tjedan sam na godišnjem al sad mi se pak mama razbolila da je jedva ostala živa, u četvrtak ju stislo tako da su je jedva povratili u bolnici i završila u šok-sobi 3 dana da nije ni disala samostalno nego na onu cjev a da i ne kažem da nije bila pri svjesti, jedino ko za čudo božje kad sam joj doveo svećenika da joj dade Sv. ulje ona progledala i onako prebirala ustima molitve a kad je bilo gotovo opet zažmirila. Fala Bogu juče joj je bilo bolje pa su je prebacili iz šok-sobe na odjel i mislim da će se izvuć. Danas idem k njoj pa joj moram ponijet Večernji jer bez njega nemože, to joj je pola terapije, kaže sestra kad joj je juče donila Večernji i naočale za čitanje da je odmah poskočila na krevetu 
brankobranko je napisao/la:Ma tu sam kuma, nemožeš vjerovat koliko mi se neda ništa pisat, radim stalno pa kad dođem s posla brže trčim u groblje il nešto oko kuće a naveče moram ranije leć jer radim ujutro od 6 pa moram prije 5 ustat a ako radim popodne onda pak kasno dođem a ujutro bih rada nešto napravit pa jedva stignem i upalit komp. Ovaj tjedan sam na godišnjem al sad mi se pak mama razbolila da je jedva ostala živa, u četvrtak ju stislo tako da su je jedva povratili u bolnici i završila u šok-sobi 3 dana da nije ni disala samostalno nego na onu cjev a da i ne kažem da nije bila pri svjesti, jedino ko za čudo božje kad sam joj doveo svećenika da joj dade Sv. ulje ona progledala i onako prebirala ustima molitve a kad je bilo gotovo opet zažmirila. Fala Bogu juče joj je bilo bolje pa su je prebacili iz šok-sobe na odjel i mislim da će se izvuć. Danas idem k njoj pa joj moram ponijet Večernji jer bez njega nemože, to joj je pola terapije, kaže sestra kad joj je juče donila Večernji i naočale za čitanje da je odmah poskočila na krevetu
Tvojoj mami zelim ozdravljenje i da se "na svojim nogama"proseta kroz svoj voljeni Dreznik.
Tebi hvala na Invensticiji svoga vremena na nasem Forumu.
Tvoja kratka prozna vrsta pisanja u kojoj obradujes razlicita tematika, iz zivota na nacin koji ukljucuje zaključivanje, ali također ima i sposobnost umjetničkog Humora.
Also javi se cesce.
Bok
Hvala kuma na lijepim željama za mamino zdravlje, nadam se i ja da će biti dobro, već je (puno) bolje, nije više u šok sobi nego dolje na odjelu (kardiologija), jutros je malo ustala i prošetala do prozora, malo čudno ko ju pozna onako radno raspoloženu i aktivnu a da sad jedva ustane iz kreveta al što možemo, samo da se sad izvuče mislim da više neće moć tako radit nego bit će dobro da može prošetat po kući ili do susjeda a od posla niš, al koliko ja nju poznam ona će rađe umrijeti nego se odreći rada, takva joj i mama bila i umrla hodajući u 87. god, a moje babe baba, dakle mamina prababa 4 puta se udavala a 23 djece rodila i još doživjela bliže 100 godina. Kako mi je pričala moja baba nisu žene prije puno udovale, čim bi ostala udovica već nakon par dana počeli bi dolazit prosci i već nakon 2 - 3 mjeseca bi se udala za drugog, otud i izreka: S jednim u jamu - s drugim u slamu
to je donekle i razumljivo jer tad nije bilo penzija ko danas a i familije su bile velike i jedva se čekalo da se maknu jedna usta da drugima ostane više. tako je i ta moja čukunbaba se udavala, 4. put se udala kad je imala oko 80g. za nekog Poljaka u Sadilovac, baba mi pričala da ta njena baba kad se udala za tog Poljaka a on imao sina i snahu a on ustane drugo jutro pa gleda a ono nema babe u kući a on pita snaju di mu je baba? a ona kaže da ju je poslala čuvat ovce! a did se skoči na snaju pa kaže: Nisam ja tebi dopeljao čobana nego sebi ženu, nemoj više nikad da si babi nešto zapovjedila. Ikaže da više baba nikad nije čuvala ovce nego naprave sebi kućicu di su ona i taj did živjeli do duboke starosti (ona do skoro 100g:))
Inače ta mamina sorta dugo živi, u izravnoj je liniji sa Antom Hodak (Šimićem) koji je umro u 88-oj godini a njegov ćaća čini mi se isto tako a Antina sestra Jeka (Šekalova) iz Smoljanca ima 94god. a još hekla i gleda sve serije na TV a suva ko švraka, baš san nedavno bio kod nje i začudio se kako baba galami i kako je bistra u glavi.
Al ko zna, ja se nadam da će biti dobro al nekako kad ju gledam onako postanem sumnjičav. Bog je dobar al prilika je slaba:((
Inače ta mamina sorta dugo živi, u izravnoj je liniji sa Antom Hodak (Šimićem) koji je umro u 88-oj godini a njegov ćaća čini mi se isto tako a Antina sestra Jeka (Šekalova) iz Smoljanca ima 94god. a još hekla i gleda sve serije na TV a suva ko švraka, baš san nedavno bio kod nje i začudio se kako baba galami i kako je bistra u glavi.
Al ko zna, ja se nadam da će biti dobro al nekako kad ju gledam onako postanem sumnjičav. Bog je dobar al prilika je slaba:((
Danas je blagdan Uzvišenje Sv. Križa ili Križevo i zbor je u Vagancu. Loše je vrijeme pa će i zbor biti slabiji, a i inače je tamo misa u podne a poslije mise se svi raziđu kućama a kako su tamo većinom udane ženske iz Drežnika i okolnih mjesta to je onda tamo običaj da na Križevo dočekuju goste i spremaju obilan ručak i gotovo svaka kuća ima taj dan goste. Meni je sestra također udana u Vaganac i svake godine kolju bilo janje bilo odojka i mi idemo onda k njima na ručak. Ove godine mi je mama u bolnici pa ću ići ja i ova moja susjeda Luce koja i inače svake g. također ide kod njih na ručak a dobri su si još od mladosti. To je jedan lijep običaj mada koji put mi i nije do toga al mora se, takav je život.
Inače meni je danas rođendan (47.
) a volio bih da je bar 37. 
branko je napisao/la:Danas je blagdan Uzvišenje Sv. Križa ili Križevo i zbor je u Vagancu. Loše je vrijeme pa će i zbor biti slabiji, a i inače je tamo misa u podne a poslije mise se svi raziđu kućama a kako su tamo većinom udane ženske iz Drežnika i okolnih mjesta to je onda tamo običaj da na Križevo dočekuju goste i spremaju obilan ručak i gotovo svaka kuća ima taj dan goste. Meni je sestra također udana u Vaganac i svake godine kolju bilo janje bilo odojka i mi idemo onda k njima na ručak. Ove godine mi je mama u bolnici pa ću ići ja i ova moja susjeda Luce koja i inače svake g. također ide kod njih na ručak a dobri su si još od mladosti. To je jedan lijep običaj mada koji put mi i nije do toga al mora se, takav je život.Inače meni je danas rođendan (47.
) a volio bih da je bar 37.
To je zaista lijep obicaj, Also dobar Tek
Branko
Sretan ti rodendan.
Cuj i vjeruj 47 g. nije starost, to su najljepse godine

Cuj i vjeruj 47 g. nije starost, to su najljepse godine
Čujem jutros da je umro Dragan Amić iz Grabovca (Bože mi prosti, koliko je pio dugo je i živio) a šteta ga, sa svakim se rado sretao i uvijek se našalio (većinom i na svoj račun). Neka mu dobri Bog bude milostiv kad dođe k Njemu na istinu 
branco gdje si se izgubil

Tu sam mila tu sam, dobio sam godišnji 2 tjedna sad pred Svisvete da završim par grobova... znaš da mi je sad žetva a dolazili nam neki iz Europske Unije nekakva veterinarska inspekcija u firmu i valjda s njima i još neki, bilo ih 17 u toj komisiji, moš mislit kako nam je bilo, tjedan dana su svi bili angažirani na čišćenju, direktor zabranio godišnji svima i kao nepitajte za radno vrijeme, a zadnja 2 dana samo čišćenje i pranje i to čak i oni gore iz kancelarija, to su sa usisivačem usisavali čak i prašinu sa "rogova" u pogonu a da i nepričam da su majstori sve moguće rupe i rupice pokrpali i počepili, ni jednog papirića nigdje, vrata sve brave promjenjene i mogu se zaključat, sva svjetla napravljena da je to kao sve osvjetljeno kako to oni kao brinu o radnicima da se nebi gdje spotakli... ma to nije bilo za prepoznat, a jučer kad su oni došli to je bilo kao u logoru, u pogonu samo operateri, ženske na pakericama a mi vani na rampi i sva vrata zaključana, to se kao ne otvara, jer bi to kao trebalo kad se mlijeko puni sve bit zatvoreno a izvana niko nemože uć u pogon nego kad završi smjena onda opet smijemo kroz pogon proći. mislim stvarno ludnica, a mi i inače to mlijeko i nevidimo jer je to sve tako zatvoren sistem da ako nebi razbilo onaj brik nebi ni znali da punimo mlijeko a zamisli da još moramo imati na glavi kape i sve na sebi čisto i dezinficirano, a iz pogona i nemožemo izaći osim da se presvučemo, mislim ono, stvarno da ne povjeruješ koliko se troši na tu zaštitu a mlijeko se kuha i sterilizira da nemože preživjeti ni najmanja bakterija 
Ajd fala Bogu sve je bilo dobro i kao firma smo zadovoljili europske standarde i možemo (i dalje) izvozit u Europsku uniju (samo prošli vikend smo punili 700 000 litara čokoladnog mlijeka za Poljsku) a moš mislit da nešto nije valjalo što bi bilo s nama, uh bolje i ne misliti o tome
Ajd fala Bogu sve je bilo dobro i kao firma smo zadovoljili europske standarde i možemo (i dalje) izvozit u Europsku uniju (samo prošli vikend smo punili 700 000 litara čokoladnog mlijeka za Poljsku) a moš mislit da nešto nije valjalo što bi bilo s nama, uh bolje i ne misliti o tome
Na Plitvičkim jezerima u naselju Mukinje održana je Božićni humanitarni koncert. Više slika i videa na naslovnoj stranici http://www.rakovica.com

Đuro ko je ovo slikao?
Pa ja, tko će drugi.branko je napisao/la:Đuro ko je ovo slikao?
To znači da si bio na misi, u stvari bio si u crkvi a možda si samo zavirio i poslikao
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.