Što ima novog u Drežnik Gradu

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la branko » 29 tra 2011, 22:00

A moš mislit od čega se kod nas umire, naročito ti mlađi 8)

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 02 svi 2011, 15:22

Nego što se to priča za blagdan Sv. Ante da nam malo pojasniš ?

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 02 svi 2011, 15:27

sutra imamo sastanak pa ćeš saznat sve, dobro si me podsjetio, moram zvati vjećnike, ja evo skroz zaboravio :wink:

netko
Mala beba
Mala beba

Post Postao/la netko » 02 svi 2011, 18:45

u srijedu vatrogasci slave

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 06 svi 2011, 20:45

U srijedu su vatrogasci proslavili blagdan Sv. Florijana, u Drežniku smo se okupili kod novog Vatrogasnog doma u 18h, okupilo nas se oko 30, zatim smo u 4 vozila prošli kroz okolna sela, najprije se zaustavili na groblju u Drežniku gdje smo se pomolili za sve Drežničke vatrogasce od onih prvih koji su osnovali društvo daleke 1880. pa sve do naših dana. Planirali smo da nećemo ići kroz Rakovicu nego ćemo kod škole u Grabovcu skrenut lijevo pa na benzinsku, al dok smo bili na groblju cestom za Lipovaču prošlo je jedno vatrogasno vozilo i upalili su sirenu, onda smo mi odlučili ići kroz Rakovicu da ih malo prestrašimo svojim voznim parkom. :mrgreen: U 7 je bila misa u Crkvi u Drežniku za sve pokojne vatrogasce iz Drežnika i cijelog svijeta a poslije je slavlje nastavljeno u Vatrogasnom domu.
Zbog nedavne smrti člana našeg društva Mile Franjkovića nisu svirali tamburaši. Po običaju vatrogasci su sve prisutne častili kuhanim kobasicama i naravno bilo je vina, pive i ostale cuge. Druženje je potrajalo do poslije ponoći, a s obzirom da nije bilo svirke to je prilično dugo.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 06 svi 2011, 21:19

Pa daj više kupi fotić pa slikaj to malo da stavimo ovdje. Znaš kako se kaže: "Jedna slika tisuću riječi".

A i stvarno ste nas prestrašili ovdje u Rakovici, ja mislio da neka promenada oldtimera :mrgreen:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 06 svi 2011, 21:55

ha ha ha, mislili su da je to nekakva državna delegacija iz Vatrogasne Zajednice Hrvatske, a kad tamo ono skreću za Drežnik, a Rakovčani išli sa jednim vozilom (polupraznim) a drugo nisu mogli upalit a nije imao ko gurat :--sm :--sm :--sm

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 06 svi 2011, 21:55

Jurica je napisao/la:Pa daj više kupi fotić pa slikaj to malo da stavimo ovdje. Znaš kako se kaže: "Jedna slika tisuću riječi".

A i stvarno ste nas prestrašili ovdje u Rakovici, ja mislio da neka promenada oldtimera :mrgreen:

:--sm :--sm :--sm :--sm ovo je :--k

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 06 svi 2011, 22:04

Sutra župni pjevački zbor iz Drežnik Grada ide na susret pjevačkih zborova u Senj, zajedno s nama idu i pjevači(ce) iz Vaganca, misa je u 10 a onda program do 2, s obzirom da nam je uvijek jako lijepo na ovakvim događanjima, očekujem da će nam biti i ovaj put. :lol:
PS. Rakovčanke kukave ne idu, (a mogle su se prikrpat k nama, nebi ih odbili :mrgreen: )

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 07 svi 2011, 22:45

Danas smo bili u Senju na susretu pjevačkih zborova župa Gospićko Senjske biskupije, okupilo na se oko 150, iz Drežnika i Vaganca išlo nas je 26 (iz Rakovca nažalost niko :cry: ). Najprije je bilo predavanje o crkvenoj glazbi i pjevanju oko sat vremena, a onda rasprava i pitanja, zatim smo otišli u katedralu gdje je bila misa malo iza podne, prije mise bila je prilika za ispovjed (s obzirom da je ispovjedao i vlč. Ričard Pavlić kod kojega se ja ispovjedam ako je ikako moguće), ispovjedio sam se što mi je posebno drago, tako da molim palivatru da me sad ne tenta na grij bar neko vrijeme da se mogu koji put pričestit :roll:
Poslije mise išli smo na ručak a onda oko 2 razgledali smo izložbu bogate sakralne baštine Senjske biskupije, a zatim muzej grada Senja gdje nas je kustosica također vrlo detaljno upoznala sa muzejskim postavom.
Puni dojmova otišli smo autobusom u jedan restoran na drugom kraju grada gdje smo na terasi pili, razgovarali i zezali se do iza 4, onda kad smo krenuli kući neko je predložio da stanemo u konobi Stric Luka (Luka Jebalica) što je većina i prihvatila, tamo smo popili piće koje nam nisu ni naplatili nego su nas počastili, pod dojmom toga opet smo stali u Otočcu u jednom restoranu, neki su nešto jeli, a meni je bilo već previše pa sam samo popio kavu. Otud smo krenuli u pola 8 i preko Vrhovina i Borja stigli kući nešto prije 9.
Opći dojam je da je bilo jako lijepo (možda se malo previše pilo) al sve ostalo odlično i korisno. :wink:

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 07 svi 2011, 23:18

branko je napisao/la:Danas smo bili u Senju na susretu pjevačkih zborova župa Gospićko Senjske biskupije, okupilo na se oko 150, iz Drežnika i Vaganca išlo nas je 26 (iz Rakovca nažalost niko :cry: ). , , prije mise bila je prilika za ispovjed (s obzirom da je ispovjedao i vlč. Ričard Pavlić kod kojega se ja ispovjedam ako je ikako moguće), ispovjedio sam se što mi je posebno drago, tako da molim palivatru da me sad ne tenta na grij bar neko vrijeme da se mogu koji put pričestit :roll:

:--sm Eh branco tvoja zelja i misli u Bozje uho :wink:
:--k nedoputi da te tenta( tenta - ovo je orginalna rijec iz naseg kraja)

Palivatra ima momentalno oko sebe negativno drustvo prilicno pospricano
sa neugodnim mirisima koji nisu :oops: :--k :--k
neudodih mirisa.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 08 svi 2011, 10:59

branko je napisao/la:Danas smo bili u Senju na susretu pjevačkih zborova župa Gospićko Senjske biskupije, okupilo na se oko 150, iz Drežnika i Vaganca išlo nas je 26 (iz Rakovca nažalost niko :cry: ). Najprije je bilo predavanje o crkvenoj glazbi i pjevanju oko sat vremena, a onda rasprava i pitanja, zatim smo otišli u katedralu gdje je bila misa malo iza podne, prije mise bila je prilika za ispovjed (s obzirom da je ispovjedao i vlč. Ričard Pavlić kod kojega se ja ispovjedam ako je ikako moguće), ispovjedio sam se što mi je posebno drago, tako da molim palivatru da me sad ne tenta na grij bar neko vrijeme da se mogu koji put pričestit :roll:
Poslije mise išli smo na ručak a onda oko 2 razgledali smo izložbu bogate sakralne baštine Senjske biskupije, a zatim muzej grada Senja gdje nas je kustosica također vrlo detaljno upoznala sa muzejskim postavom.
Puni dojmova otišli smo autobusom u jedan restoran na drugom kraju grada gdje smo na terasi pili, razgovarali i zezali se do iza 4, onda kad smo krenuli kući neko je predložio da stanemo u konobi Stric Luka (Luka Jebalica) što je većina i prihvatila, tamo smo popili piće koje nam nisu ni naplatili nego su nas počastili, pod dojmom toga opet smo stali u Otočcu u jednom restoranu, neki su nešto jeli, a meni je bilo već previše pa sam samo popio kavu. Otud smo krenuli u pola 8 i preko Vrhovina i Borja stigli kući nešto prije 9.
Opći dojam je da je bilo jako lijepo (možda se malo previše pilo) al sve ostalo odlično i korisno. :wink:
I jesi li skontao kakvu žensku?
Ako ne onda nisi triba ni ići,,,ha ha!
Ja te tentam na grijeh?
Pa žašto griješiš ako si ,,veći svetac od mene?
Možda i jesi,,ako da ,meni je drago!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 08 svi 2011, 11:00

ursel je napisao/la:
branko je napisao/la:Danas smo bili u Senju na susretu pjevačkih zborova župa Gospićko Senjske biskupije, okupilo na se oko 150, iz Drežnika i Vaganca išlo nas je 26 (iz Rakovca nažalost niko :cry: ). , , prije mise bila je prilika za ispovjed (s obzirom da je ispovjedao i vlč. Ričard Pavlić kod kojega se ja ispovjedam ako je ikako moguće), ispovjedio sam se što mi je posebno drago, tako da molim palivatru da me sad ne tenta na grij bar neko vrijeme da se mogu koji put pričestit :roll:

:--sm Eh branco tvoja zelja i misli u Bozje uho :wink:
:--k nedoputi da te tenta( tenta - ovo je orginalna rijec iz naseg kraja)

Palivatra ima momentalno oko sebe negativno drustvo prilicno pospricano
sa neugodnim mirisima koji nisu :oops: :--k :--k
neudodih mirisa.
Rođo,,,jes ti popjo malo!
Nisam skužio ni gurca!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 08 svi 2011, 11:04

="branko"
Jeli tamo još Čančar svećenik?
Poznamo se iz Rijeke!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 08 svi 2011, 11:18

Nije, on je sad u Gospiću od lani a u Senju je Vlč. Ričard Pavlić iz Rakovice

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.