A baš mi je žao tih što pišu memoare-jadikovke. Da 'njesu' išli otimati tuđe, mogli su i danas biti na svome. Sad se mogu prozvati 'Inđijancima' i početi pušiti lulu mira sami sa sobom. Howgh
Najave i komentari raznih događanja
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Re: Najave i komentari raznih događanja
Aaaa, ne možeš imat "i ovce i novce".
A baš mi je žao tih što pišu memoare-jadikovke. Da 'njesu' išli otimati tuđe, mogli su i danas biti na svome. Sad se mogu prozvati 'Inđijancima' i početi pušiti lulu mira sami sa sobom. Howgh

Cuj ta regija u Srbiji-Indija puna je" nasih" vlasa iz Grabovca, Ljeskovca, itdStari G(r)ad je napisao/la:Aaaa, ne možeš imat "i ovce i novce".
A baš mi je žao tih što pišu memoare-jadikovke. Da 'njesu' išli otimati tuđe, mogli su i danas biti na svome. Sad se mogu prozvati 'Inđijancima' i početi pušiti lulu mira sami sa sobom. Howgh![]()
Mene je interesiralo sta jadikuju i kako taj Gojko opisuje svoje "ugnjetavanje"
u Hrvatskoj te morao ostaviti Kucu i kuciste-------
Meni je žao da je kraj pust i da nema stanovnika, bilo bi puno bolje da su naseljena sva sela okolo, nema veze što su to bili Srbi, mogli su biti i Indijanci što se mene tiče, al Stari G(r)ad je jako dobro to rekao -Da njesu išli otimat tuđe mogli su i dan danas biti u miru s nama i živjeti ko i sav normalni svjiet. Sad svi kažu kako su krivi političari, oni su sve to počeli, zavadili narot...
Ja mogu prihvatit to da ih je neko zaveo pa su pjevali četničke pjesme, lizali Miloševićeve slike... al da neko može zavest nekoga da ide protjerat i poubijat Hrvate iz Hrvatske a di je Srbija njihova matična domovina, možda 500 ili 1000 km. daleko, i ništa ih ne veže s njom. Kad su zauzeli Vaganac 8. 10. 91. drugo jutro i Sadilovac do groblja, a prvi dan od granate izgorila kuća Jure Petrova, dođu kod Nikole Grgića nekoliko naših i umjesto pušaka idu se svađat sa Srbima zašto pucaju po nama, i viču im: Sram vas bilo, kako ćete mi kraj kuće proći sad... i lijepo im govorili da se ostave politike i političara jer će oni uvijek dobro živjeti a mi moramo jedni sa drugima se pomagat, al uzalud je bilo sve, nisu htjeli ni slušat nego samo viču: Vozi tamo, ovo je Srbija, ovo će bit sve naše...
Dakle što hoću reći, i nakon strašnih zločina u ljeto i ranu jesen 91. čak i kad je već zapaljen Vaganac, mi smo ih pokušavali urazumit da se okanu rata al uzalud je bilo sve, i što sad, dobili su što zaslužuju, progledali su al kasno. Sad dolaze i kukaju: Njesmo znali, krivi političari... ma nemoj
Ja mogu prihvatit to da ih je neko zaveo pa su pjevali četničke pjesme, lizali Miloševićeve slike... al da neko može zavest nekoga da ide protjerat i poubijat Hrvate iz Hrvatske a di je Srbija njihova matična domovina, možda 500 ili 1000 km. daleko, i ništa ih ne veže s njom. Kad su zauzeli Vaganac 8. 10. 91. drugo jutro i Sadilovac do groblja, a prvi dan od granate izgorila kuća Jure Petrova, dođu kod Nikole Grgića nekoliko naših i umjesto pušaka idu se svađat sa Srbima zašto pucaju po nama, i viču im: Sram vas bilo, kako ćete mi kraj kuće proći sad... i lijepo im govorili da se ostave politike i političara jer će oni uvijek dobro živjeti a mi moramo jedni sa drugima se pomagat, al uzalud je bilo sve, nisu htjeli ni slušat nego samo viču: Vozi tamo, ovo je Srbija, ovo će bit sve naše...
Dakle što hoću reći, i nakon strašnih zločina u ljeto i ranu jesen 91. čak i kad je već zapaljen Vaganac, mi smo ih pokušavali urazumit da se okanu rata al uzalud je bilo sve, i što sad, dobili su što zaslužuju, progledali su al kasno. Sad dolaze i kukaju: Njesmo znali, krivi političari... ma nemoj
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Meni nije žao. Najbolje je ovako. Da su ostali, uvijek bi bilo tenzija - kao u lošem braku. Ostali su oni koji su prihvatili Hrvatsku kao svoju domovinu i dijele dobro i zlo s nama Hrvatima - matičnim narodom - i zato im svaka čast. Ako netko ne može s nekim, najbolje se razići.
To što oni pišu i kukaju mogu mačku o rep zavezati. Mi samo trebamo paziti da se s ovima koji se vrate opet ne "zbratimimo" na čemu inzistiraju Yusipović i ostala komunistička i oficirska djeca. Trebamo našu djecu učiti povijesti, a posebno ovoj nedavnoj i stalno im trubiti i utuvljivati u glavu tko i što smo mi, a tko i što su oni i jedino tako možemo biti koliko-toliko sigurni u budućnost naše djece. U suprotnom, ako nam djecu budu odgajali "big bradri" i ostalo medijsko smeće, jao njima, a kad dođu do pameti onda će nam psovati mater što im na vrijeme nismo uključili mozgove.
To što oni pišu i kukaju mogu mačku o rep zavezati. Mi samo trebamo paziti da se s ovima koji se vrate opet ne "zbratimimo" na čemu inzistiraju Yusipović i ostala komunistička i oficirska djeca. Trebamo našu djecu učiti povijesti, a posebno ovoj nedavnoj i stalno im trubiti i utuvljivati u glavu tko i što smo mi, a tko i što su oni i jedino tako možemo biti koliko-toliko sigurni u budućnost naše djece. U suprotnom, ako nam djecu budu odgajali "big bradri" i ostalo medijsko smeće, jao njima, a kad dođu do pameti onda će nam psovati mater što im na vrijeme nismo uključili mozgove.
Čini mi se da nisi skužio što sam htio reći. Meni je ružno da su sela prazna i pusta, od toga nema niko nikakve koristi, osim možda lovci. puno bi bolje bilo da su naseljena, jasno ne pod svaku cjenu, npr. nebi volio da se nasele muslimani a po svemu sudeći to će se desiti 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Shvatio sam ja što si ti rekao. Ipak je bolja pustoš nego da ima netko divlji. A muslići se ne bi naseljavali da im se to ne omogućuje. Ni o tome nitko ne vodi računa. Na ovom našem području Hrvatska je najtanja i svatko tko strateški promišlja budućnost bi po svaku cijenu spriječio naseljavanje nehrvata na ovo područje.
Kao što neki znaju, jučer je bio pravoslavni blagdan Sv. Petra, ili kako oni kažu Petrovdan. Zbor je bio u Ličkom Petrovom selu. Ja (i još nas nekoliko, a sve Zagrebčani) otišli smo već kasno vidjet što ima i kakva je muzika. Pričao ja njima da to Srbi slave i dovode svoju muziku al nisu oni meni vjerovali. Mi smo došli oko 11 (naveče) a još uvijek je bilo jako puno raje a muzika možeš mislit kakva, pjevalo se krajini i Srđi, Mrđi, Miljci, Radi... bilo je veselo, mada su meni bili svi smješni, i one cajke, pjevačica ko iz filmova... al uočljiva je bila grupa mladih koji su palili baklje i svako malo sa 3 prsta mahali i urlikali na svaki spomen krajine. Dok smo mi bili tamo (oko sat vremena) samo 2 puta su se potukli, jedan je baš čitavo dobio po oku. Ovi moji Zagrebčani su ostali u šoku i nevjerici da su to vidjeli i doživjeli, ja nisam, jer sam već navikao na svašta 
I ti svagdje ideš, trebao si malo dobiti po tamburi pa više ne bi išao
Čini mi se da je u Ličkoj Jasenici 01. ili 02.08 također zbor (Sv. Ilija) pa se nadam da ćeš biti tamo.
Čini mi se da je u Ličkoj Jasenici 01. ili 02.08 također zbor (Sv. Ilija) pa se nadam da ćeš biti tamo.
Tamo ćeš ići ti, to je tvoj rejon 
Danas je u Katoličkom svijetu blagdan Sv. Ilije proroka, u našem kraju po tradiciji se slavi u Novoj Kršlji. Misa je bila u 18h a poslije mise nastavilo se veselje i druženje na kamionu kod Mile Panića. Za vrijeme mise neki su sjedili okrenuti leđima oltaru, ja sam mislio da su to možda neki Kršljani al mi velečasni reče da nisu Kršljani nego je on prepoznao neke Lipovčane a ja sam poslije saznao da je i jedan Rakovčan sjedio kod Panića i pio za vrijeme mise, ko zna možda je i okrenuo leđa oltaru i Isusu, molimo se da isus ne okrene njemu leđa na Strašnom sudu i ne kaže mu: odlazi od mene, ne poznajem te, nikad te nisam vidio
Poslije mise sam i ja svratio kod Panića na čašicu razgovora, bio je i naš Đuro, pa smo se zadržali u razgovoru do maloprije, ja popio čini mi se 4 pive, srećom pa se muzika zadržala dolje na platou a inače ko zna kako bi bilo da su se popeli gore, mislim da će Jure slikama popratit ovaj moj text
Poslije mise sam i ja svratio kod Panića na čašicu razgovora, bio je i naš Đuro, pa smo se zadržali u razgovoru do maloprije, ja popio čini mi se 4 pive, srećom pa se muzika zadržala dolje na platou a inače ko zna kako bi bilo da su se popeli gore, mislim da će Jure slikama popratit ovaj moj text
Sjedjeli u Crkvi okrenuti ledima Oltarubranko je napisao/la:Danas je u Katoličkom svijetu blagdan Sv. Ilije proroka, u našem kraju po tradiciji se slavi u Novoj Kršlji. Misa je bila u 18h a poslije mise nastavilo se veselje i druženje na kamionu kod Mile Panića. Za vrijeme mise neki su sjedili okrenuti leđima oltaru, ja sam mislio da su to možda neki Kršljani al mi velečasni reče da nisu Kršljani nego je on prepoznao neke Lipovčane ..........
U Kršlji nema crkve, bila je kapela Svetog Ilije, podigla ju je jedna gospođa iz Drežnika, kako piše župnik Joso Vukelić: "Velika dobrotvorka Marija Koren". Ona i njezin muž Filip (Pilje) Koren bili su trgovci u Drežniku još dok je bio u sastavu Vojne Krajine a koliko ja znam iz predaje, nisu imali djece, nego je Marija obilno pomagala gradnju crkve u Drežniku 1882. a u Novoj Kršlji je sama financirala gradnju kapele. Kapelu su minirali Partizani poslije 2. svj. rata, kao i crkvu na Vagancu. Temelji kapelice u Kršlji poznaju se i sad. Svake godine na blagdan Sv. Ilije vjernici u Kršlji pripreme "Oltar" u stvari postave stol negdje gdje je to zgodno, sad već par godina ispred Speleološkog doma, pa se tu u naznačeni sat okupe vjernici i bude Sv. Misa, al svake godine dođe i Mile Panić iz Lađevca koji ima pokretnu gostionu na kamionu pa se ljudi kod njega goste i druže, Mile postavi kamion odmah pored Doma sa čelne strane a misa se drži možda 10 metara dalje, dio ljudi ne poštuje misu i sjedi za vrijeme mise na tom podestu koji je Mile napravio i piju i glasno pričaju za vrijeme mise. možda Jure ima slike od juče na kojima se vidi Milin kamion pa nek stavi da se vidi kako izgleda ta njegova gostiona i kako je bilo juče jer je dosta toga slikao.
Nažalost slike su loše jer je slikano mobitelom, ali eto tek da se vidi kako je bilo.

Eto kuma, sad vidiš kako to izgleda u Kršljanskoj Crkvi, ova prva slika gore slikana je sa tog kamiona, ja mislim da se slikar samo okrenuo, uslikao i opet nastavio pit
, a ostalo prikazuje Milin kamion-gostionu, svirku...
A na drugoj slici dijagonalno od onoga u plavoj košulji i ispred koga su tri boce pive je ovaj gore što piše ove sastavke 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.