„Globus" je danas objavio cenzuriranu verziju mog teksta. Cenzorsko je pero prekrižilo dvije petine sadržaja i tako ga vidno osakatilo. Tipično je da su izbačeni oni dijelovi koji najkonkretnije govore o nakaradnoj naravi Mesićevih stavova. Zato vam šaljem izvorni tekst kao primjer kako se danas u Hrvatskoj sprovodi medijska cenzura. Bilo bi dobro da se o ovomu oglase relevantne institucije. "
Cenzura i (anti)fašizam
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Cenzura i (anti)fašizam
"Na poziv Darka Hudelista, a za potrebe tjednika „Globus", prije deset dana dao sam komentar na interview o najnovijim pokušajima istraživanja i procesuiranja komunističkih zločina u Hrvatskoj. Hudelistovom sam se pozivu odazvao unatoč lošem zdravstvenom stanju u trenutku njegove molbe, te brojnih nekorektnosti koje sam u protekle tri godine doživio sa strane nekoliko EPH-publikacija, pa i „Globusa". Držao sam da je stvar prevažna, a Mesićevi stavovi primjer neobuzdanog falsificiranja povijesti.
„Globus" je danas objavio cenzuriranu verziju mog teksta. Cenzorsko je pero prekrižilo dvije petine sadržaja i tako ga vidno osakatilo. Tipično je da su izbačeni oni dijelovi koji najkonkretnije govore o nakaradnoj naravi Mesićevih stavova. Zato vam šaljem izvorni tekst kao primjer kako se danas u Hrvatskoj sprovodi medijska cenzura. Bilo bi dobro da se o ovomu oglase relevantne institucije. "
http://amac.hrvati-amac.com/index.php?o ... Itemid=192
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.