Kaladont
Re: Kaladont
branko je napisao/la:strAH
Ahilej- junak iz grcke mitologije
Ne može Ahilej niti bilo kakva imena, već smo to rekli.
Ahejci
pleme
pleme
Zadnja izmjena: Jurica, dana/u 03 svi 2011, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Ne može
Razlog: Ne može
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Branko nam je "ućero" strah u kosti i pobijedio. Hajde Branko, pucaj novu riječ!
ok, kad se nemožete sjetit riječi na AH, ma bio sam na sastanku u vezi proslave Sv Ante pa nisam mogao odgovorit
proplanAK
proplanAK
akciJA
jablAN
nagIB (moze)
ibER - više, povrh, višak (Germanizam) čest u upotrebi u Hrvatskoj
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

"Dojčland Iber Ales" je isto bio u upotrebi kod nas, ali više nije, pa stoga ja ovu riječ ne bih prihvatio. Osim toga mi imamo vlastitu istoznačnicu, čak tri koje si ti Branko naveo. Ima još puno tuđica koje se koriste, ali ova "pasta za zube" ne će imati smisla ako budemo dopuštali te tuđice.
Hajde ursel, budući da si pobjednik, predloži novu riječ, ali našu!
Hajde ursel, budući da si pobjednik, predloži novu riječ, ali našu!
Žalim Stari G(r)adu al ovdje se pišu riječi koje su u upotrebi u Hrvatskoj ili u djelu Hrvatske, bez obzira jesu tuđice ili otkud su došle u Hrvatski, dakle bilo da su Turcizmi, Srbizmi ili Germanizmi ako su u široj upotrebi one su postale dio govora kojim se ljudi služe, to znači da je moj IBER prihvatljiv
PS. Ja sad moram u Karlovac, al nemoj kad se vratim da ste me preskočili jer ću tražit od Jure da sve izbriše

PS. Ja sad moram u Karlovac, al nemoj kad se vratim da ste me preskočili jer ću tražit od Jure da sve izbriše
branko je napisao/la:Žalim Stari G(r)adu al ovdje se pišu riječi koje su u upotrebi u Hrvatskoj ili u djelu Hrvatske, bez obzira jesu tuđice ili otkud su došle u Hrvatski, dakle bilo da su Turcizmi, Srbizmi ili Germanizmi ako su u široj upotrebi one su postale dio govora kojim se ljudi služe, to znači da je moj IBER prihvatljiv![]()
PS. Ja sad moram u Karlovac, al nemoj kad se vratim da ste me preskočili jer ću tražit od Jure da sve izbriše![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.