Dreznik grad 1964 godine
Re: Dreznik grad 1964 godine
Ako slučajno imaš sliku od stare Mužare ajde ju molim te stavi ovdje.
Nemam sliku. Majka mi je pricala kako je od pradjeda brat prodao svoj dio kuce ili ga je zapio ili tako nesto. Ako mozes provjeriti kako se taj covjek zvao. Znaci od koga je Muza kupila dio kuce.branko je napisao/la:Ako slučajno imaš sliku od stare Mužare ajde ju molim te stavi ovdje.
Ono što ja znam o Mužari je to da je imala pola kuće sa Pubom, kuća je bila velika preko cjele širine zemlje. Puba je bio desno, do škole. E sad kako je Ana došla do te kuće to ću probat pitat ovog čovjeka, a dal ana nije bila žena Pubinog brata 
Branko,,navrate li ikad djeca od Jose Bibna?Jura i Mila!
Što je sa kućom onog Polde(kuća kraj učiteljskih stanova,ispod škole)
Što je sa kućom onog Polde(kuća kraj učiteljskih stanova,ispod škole)
Prica je kako je brat od mog pradjeda imao problema s alkoholom te je dio kuce prodan kako bi se namirili dugovi.branko je napisao/la:Ono što ja znam o Mužari je to da je imala pola kuće sa Pubom, kuća je bila velika preko cjele širine zemlje. Puba je bio desno, do škole. E sad kako je Ana došla do te kuće to ću probat pitat ovog čovjeka, a dal ana nije bila žena Pubinog brata
Evo za one koji gledaju ovu fotografiju na prethodnoj str. Ove osobe kako Siniša opisuje su točno napisane al ovaj brko do mladenke (kum) nije Nikola nego njegov sin Polde a muški sa druge strane (kum od mladoženje) je Petar (Pere) Vuković, kuća bila tamo gdje je sad kuća pok. Roke a ova starija žena što stoji zada pored ovog ošišanog (Bože) je Poldina sestra a Perina žena Jelka (Gospa Jelka)
Inače kako sam napisao Pere i Jelka su imali gostionu i dućan u Drežniku i bili za one prilike vrlo bogati, a kako pričaju da su za radnike bili jako dobri a ostali su upamćeni da su 1926.g kupili veliko zvono sv. Ante za crkvu u Drežniku.
Pere je imao brata Tonu u Karlovcu a žena mu se zvala Đurđ(ic)a, neznam jeli imao djece i kako su se zvala
Inače kako sam napisao Pere i Jelka su imali gostionu i dućan u Drežniku i bili za one prilike vrlo bogati, a kako pričaju da su za radnike bili jako dobri a ostali su upamćeni da su 1926.g kupili veliko zvono sv. Ante za crkvu u Drežniku.
Pere je imao brata Tonu u Karlovcu a žena mu se zvala Đurđ(ic)a, neznam jeli imao djece i kako su se zvala
palivatra me pita za Milu i Juru, Mila je oženjen nekom Ruskinjom i ima čini mi se dvoje djece, a koliko se sjećam da je već i deda, a Jura dolazi tu često i zna ostat po mjesec dana ili duže, valjda kad tamo nema posla onda dođe ovamo, to znaš da je oženjen iz Rakovice od pok. Mande Bele kćer Ljubu i ima dvije kćeri
Kuća pok. Tone Kolića što je bila pored školskih stanova je izgorila u ratu i sad je kao i ona do nje školska, zarasla u draču, pravo ruglo
Kuća pok. Tone Kolića što je bila pored školskih stanova je izgorila u ratu i sad je kao i ona do nje školska, zarasla u draču, pravo ruglo
A gdje Jura bude kad su oni svoje kućište prodali Šimnima?branko je napisao/la:palivatra me pita za Milu i Juru, Mila je oženjen nekom Ruskinjom i ima čini mi se dvoje djece, a koliko se sjećam da je već i deda, a Jura dolazi tu često i zna ostat po mjesec dana ili duže, valjda kad tamo nema posla onda dođe ovamo, to znaš da je oženjen iz Rakovice od pok. Mande Bele kćer Ljubu i ima dvije kćeri
Neznam otkud ti to da su oni svoje kućište prodali Šiminima,
ništa oni nisu prodavali a Jura ima kuću preko ceste
Anta je ono kupio od nekih Brajdića što su odselili u Zg
Aha,,sad se sjećam,odavno su je napravili ali mi se činilo da je stari Joso imao kućicu baš tamo gdje je sada Šimina!branko je napisao/la:Neznam otkud ti to da su oni svoje kućište prodali Šiminima,ništa oni nisu prodavali a Jura ima kuću preko ceste
Pogledaj ona 4 nastavka ,,filma,,samo kopiraš prvi i na Yutjub,,ostali se sami ponude!
Evo jos jedne isto oko 1929 do 1931. Prvi s lijeva je moj djed. Druga je moja baka. U narucju su im moja majka i moja teta. Ostale ne poznam.

Neće me bit večeras kod kuće pa ako Jure stavi slike ovdje da zna Siniša da su to današnje slike groba od dide Pube i Barice. 
Evo slika

evo Siniša to su današnje slike groba, ova dva bora je posadio tvoj did Rude kad je postavio spomenik i oni su sad toliko izrasli da će ih trebat rušit. Ovo iza (tufani križ) što je naslonjen na ovaj spomenik, to je did Puba podigao Barici i na njemu piše samo Barica Kosanović
Puno hvala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.